Naast het nieuwsOverig nieuwsVideo

Proeflanding CS100 op Londen City | Video

Een prototype van de CS100 heeft een proeflanding gemaakt op luchthaven Londen City. De landing is onderdeel van het testprogramma dat wordt doorlopen met het toestel, voordat het wordt toegelaten op de luchthaven.

Op Londen City geldt een steile landingsprocedure. Vliegtuigen naderen op City de baan onder een hoek van ongeveer 6 graden, gewoonlijk is een aanvlieghoek 3,5 graden. Bij het succesvol doorlopen van de test wordt aangetoond dat het vliegtuig geschikt is om te landen op de luchthaven.

Daling
De steile daling is ingevoerd ter vermindering van geluidsoverlast. Naderende vliegtuigen bevinden zich hierdoor minder lang op lage hoogte boven woongebieden.

Gebruiken
De CS100 draagt de tekst “The future of LCY”, waarmee Bombardier aangeeft dat veel maatschappijen het type zullen gebruiken op de luchthaven. SWISS heeft de kleinste variant in de C-series al in gebruik genomen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/