fbpx
Naast het nieuwsVideo

Proeflanding CS100 op Londen City | Video

Een prototype van de CS100 heeft een proeflanding gemaakt op luchthaven Londen City. De landing is onderdeel van het testprogramma dat wordt doorlopen met het toestel, voordat het wordt toegelaten op de luchthaven.

Op Londen City geldt een steile landingsprocedure. Vliegtuigen naderen op City de baan onder een hoek van ongeveer 6 graden, gewoonlijk is een aanvlieghoek 3,5 graden. Bij het succesvol doorlopen van de test wordt aangetoond dat het vliegtuig geschikt is om te landen op de luchthaven.

Daling
De steile daling is ingevoerd ter vermindering van geluidsoverlast. Naderende vliegtuigen bevinden zich hierdoor minder lang op lage hoogte boven woongebieden.

Gebruiken
De CS100 draagt de tekst “The future of LCY”, waarmee Bombardier aangeeft dat veel maatschappijen het type zullen gebruiken op de luchthaven. SWISS heeft de kleinste variant in de C-series al in gebruik genomen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button