AirlinesNieuwsNL nieuwsOnderwerpProfessional

TUI Nederland en België smelten samen

De Nederlandse en Belgische activiteiten van TUI smelten verder samen. Dat bevestigt TUI Nederland tegenover Up in the Sky.

Dit betreft zowel de luchtvaartmaatschappijen die actief zijn in beide landen als de activiteiten op het gebied van pakketreizen. Als gevolg hiervan vertrekt huidig operationeel directeur Michiel Meijer van TUI fly Nederland.

Synergieën
Volgens TUI Nederland betekent een en ander dat de vloot van beide luchtvaartbedrijven voortaan wordt gezien als één. “Waarbij we zullen doen aan uitwisseling van best practices en op zoek zijn naar synergieën.” De vloot van TUI fly Nederland telt negen toestellen, die van België is met 25 vliegtuigen veel groter.

Pakketreizen
De airlines behouden elk hun eigen AOC (vliegvergunning) en operationele activiteiten in beide landen. Met de ingreep wil TUI zijn positie in de -zeer concurrerende- markt verstevigen. “Dit betreft zowel de luchtvaartactiviteiten als die voor pakketreizen.”

Consequenties
Meijer, die eerder leiding gaf aan de luchtvaartmaatschappij van Corendon en aan Transavia, vertrekt medio april al. Rogier Polderman krijgt de dagelijkse operationele leiding over TUI fly Nederland. Gunther Hofman zal zich als managing director TUI fly Benelux bezighouden met de externe contacten. Volgens TUI heeft een en ander verder geen personele consequenties.

Tags

Eva Schouten en Joeri van Ormondt

Eva is financieel-economisch journalist met een bijzondere belangstelling voor de luchtvaartsector. Joeri is hoofdredacteur bij Up. Regelmatig werken ze samen aan artikelen/projecten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button