AirlinesNieuwsNL nieuwsOnderwerpProfessional

TUI Nederland en België smelten samen

De Nederlandse en Belgische activiteiten van TUI smelten verder samen. Dat bevestigt TUI Nederland tegenover Up in the Sky.

Dit betreft zowel de luchtvaartmaatschappijen die actief zijn in beide landen als de activiteiten op het gebied van pakketreizen. Als gevolg hiervan vertrekt huidig operationeel directeur Michiel Meijer van TUI fly Nederland.

Synergieën
Volgens TUI Nederland betekent een en ander dat de vloot van beide luchtvaartbedrijven voortaan wordt gezien als één. “Waarbij we zullen doen aan uitwisseling van best practices en op zoek zijn naar synergieën.” De vloot van TUI fly Nederland telt negen toestellen, die van België is met 25 vliegtuigen veel groter.

Pakketreizen
De airlines behouden elk hun eigen AOC (vliegvergunning) en operationele activiteiten in beide landen. Met de ingreep wil TUI zijn positie in de -zeer concurrerende- markt verstevigen. “Dit betreft zowel de luchtvaartactiviteiten als die voor pakketreizen.”

Consequenties
Meijer, die eerder leiding gaf aan de luchtvaartmaatschappij van Corendon en aan Transavia, vertrekt medio april al. Rogier Polderman krijgt de dagelijkse operationele leiding over TUI fly Nederland. Gunther Hofman zal zich als managing director TUI fly Benelux bezighouden met de externe contacten. Volgens TUI heeft een en ander verder geen personele consequenties.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/