fbpx
Naast het nieuws

Airbus A350-1000 in Zuid-Amerikaanse hitte

Van de extreme kou naar de hitte. De Airbus A350-1000 wordt aan alle omstandigheden blootgesteld. Het toestel heeft nu tests doorstaan in het warme en vochtige Latijns-Amerika.

Het toestel, de MSN071, is in Bolvia om de ā€˜High and Warmā€™ vliegtests te doorstaan. Daarmee wordt geĆ«valueerd hoe de motoren functioneren op grote hoogte en in warme en vochtige omstandigheden.

Tien dagen
De A350-1000 vloog daarvoor eerst naar Bolivia en vervolgens naar Colombia. Na tien dagen van vlieg- en grondtests kwam het weer aan in het Franse Toulouse.

Hoogte
In Zuid-Amerika zijn tests uitgevoerd op de luchthavens van Cochabamba op een hoogte van 8.300 voet (2.350 m), La Paz op 13.300 voet (4.054 m) en Barranquilla op zeeniveau met temparaturen tussen 8 en 32 graden Celcius. Het vliegtuig is op iedere luchthaven meerdere keren geland en opgestegen.

De Trent XWB-97 motoren hebben de beproeving volgens Airbus goed doorstaan.

Canada
In febrauri voerde Airbus ook tests uit met de A350-1000 in de koude omstandigheden in Iqaluit, Canada. Daar moest het vliegtuig presteren met een temperatuur van 30 graden onder nul. Airbus heeft nog twee A350-1000 testvliegtuigen, de MSN059 en MSN065.

Na de zomer kan de eerste variant in gebruik worden genomen door Qatar Airways.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button