fbpx
AirlinesFinancieelOnderwerpenProfessional

‘Deal piloten Air France over Transavia dichtbij’

De Franse pilotenvakbond SNPL en Air France zijn dicht bij een akkoord over de salarissen voor de co-piloten bij Transavia France. Dit schrijft de doorgaans goed ingevoerde Franse zakenkrant
Les Echos.

Het salaris van piloten bij Transavia France is al tijden onderwerp van discussie. De piloten krijgen minder dan de vliegers die voor Air France vliegen. Dit zorgde in december 2016 voor een staking. De vakbond en de maatschappij hebben nu afspraken gemaakt over nieuwe salarissen.

Gelijk
Volgens Les Echos krijgen de vliegers bij Transavia de komende jaren een verhoging van maximaal 36 procent. Hiermee worden de salarissen gelijkgetrokken met die van Air France. Dit heeft wel tot gevolg dat piloten niet meer na drie of vier jaar kunnen switchen van Transavia naar Air France.

Het akkoord met de vakbond is belangrijk voor Air France. Zonder de steun van de SNPL kan ceo Jean-Marc Janaillac geen begin maken met de bezuinigingen in het kader van Perform 2020.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button