AirlinesFrequente reizigerOnderwerp

Emirates passagiers minder lang zonder laptop

Emirates speelt in op de maatregel van de VS om laptops en andere elektronica in de handbagage op bepaalde vluchten te verbieden. De maatschappij komt met een service waardoor passagiers tot vlak voor vertrek hun apparatuur kunnen gebruiken.

Op Emirates vluchten via Dubai naar de VS kunnen reizigers tot aan de gate hun laptop gebruiken. Vlak voor het boarden staan security-medewerkers klaar om de apparaten in ontvangst te nemen. Vervolgens gaan de apparaten in een box mee in het bagageruim.

Impact
“Ons doel is om de naleving van de nieuwe regels te waarborgen, terwijl we de verstoring van de doorstroming van passagiers en de impact op de klantervaring minimaliseren. Onze nieuwe gratis service maakt het mogelijk dat met name zakenreizigers de flexibiliteit hebben om hun apparaten tot op het laatste moment te gebruiken.”

Maatregel
Op vluchten vanuit meerdere landen naar de VS is het vanaf 25 maart niet meer toegestaan om apparatuur groter dan een mobiele telefoon in de handbagage te vervoeren. Hiertoe werd besloten vanwege een terreurdreiging. Ook het Verenigd Koninkrijk stelde de maatregel in, maar niet voor vluchten vanuit de Verenigde Arabische Emiraten.

Personeel
Emirates zet extra personeel in om de nieuwe service soepel te laten verlopen. Op Amerika-vluchten via Milaan en Athene geldt de mogelijkheid niet.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close