fbpx
AirlinesFrequente reizigersOnderwerpen

Finnair blijft worstelen met pilotentekort

Finnair heeft nog steeds last van een pilotentekort voor de lange afstanden. De vliegers worden omgeschoold en zijn tijdelijk niet beschikbaar. Door het tekort staakt de maatschappij in de drukke zomermaanden de route naar Miami en wordt er minder vaak naar Chicago gevlogen.

Finnair neemt op dit moment de A350 in gebruik en zet hierop piloten in die van de A330 afkomstig zijn. Om te mogen vliegen, worden de piloten omgeschoold. Dat doet Finnair al sinds begin 2017; dat zorgde er al eerder voor dat er vluchten naar China geannuleerd werden.

Vluchten
Vanaf 4 mei tot 29 september vervalt de vlucht naar Miami. Op de route zet Finnair drie keer per week een A330 in. Ook reizigers van en naar Chicago hebben in de zomer last van de pilotenkrapte; Finnair vliegt slechts één keer per week naar de Amerikaanse miljoenenstad. Volgens de vluchtschema’s van de maatschappij zou die vlucht in eerste instantie vijf keer per week worden aangeboden. Finnair vliegt naar Chicago met een combinatie van de A330 en de A340.

Lease
Om de vluchten toch uit te kunnen voeren, least Finnair toestellen van Iberia. Tot 1 mei wordt één A330 ingezet naar Miami. Op de vluchten worden nu Spaanse piloten ingezet en verzorgt Fins cabinepersoneel de service aan boord.

Codeshare
“We bieden onze excuses aan voor de verstoring die dit met zich meebrengt. We doen ons uiterste best om alternatieven te vinden voor onze reizigers”, aldus Juha Järvinen, Chief Commercial Officer bij Finnair. Passagiers kunnen met British Airways, American Airlines en Iberia nog steeds in de Verenigde Staten komen. Op de routes naar Chicago en Miami heeft Finnair een codeshare met die maatschappijen.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button