AirlinesOnderwerpProfessionalVliegvelden

Laptopverbod VS: gevolgen voor Dubai

Experts vrezen dat reizigers uit Dubai met ingang van het verbod op laptops zullen kiezen voor andere maatschappijen dan Emirates. Luchthavendirecteur Paul Griffiths van Dubai verwacht echter een beperkte impact door het verbod, zo meldt Reuters.

Door de maatregel van de VS kunnen Emirates-passagiers die naar de VS vliegen geen elektronica groter dan een mobiele telefoon meenemen in de cabine. Dubai is een van de steden waarvoor de maatregel geldt op vluchten naar de VS, naast andere luchthavens in acht overwegend Moslimlanden.

Communiceren
Griffiths legde uit: “Als we zeer zorgvuldig zijn in het communiceren van de precieze beperkingen en we een efficiënt proces hebben om om te gaan met de situatie, verwacht ik niet dat het invloed heeft op de passagiersaantallen. Volgens Griffiths zal maar een klein deel kiezen voor een andere maatschappij.

Impact
Emirates is de enige vliegmaatschappij die vanuit Dubai rechtstreeks naar de VS gaat. De maatschappij zegt mauwlettend te volgen wat de impact zal zijn op het aantal passagiers. Emirates komt met een service waardoor passagiers langer hun laptop kunnen gebruiken. Zo hoopt de maatschappij de overlast voor haar reizigers te beperken.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button