fbpx
AirlinesOnderwerpenProfessionalVliegvelden

Luchthaven Peking schrapt 9000 vluchten in april

Op de internationale luchthaven van Peking landen in april veel minder vluchten dan normaal. Eén van de drie landingsbanen gaat dicht voor onderhoud. Per dag worden daarom meer dan 300 vluchten geschrapt, meldt China Aviation Daily.

De luchthaven heeft drie landingsbanen en sluit tussen 2 en 29 april één van de banen voor onderhoud. Daardoor wordt twintig procent van de vluchten geschrapt, stelt Sun Xiaoyi, plaatsvervangend leidinggevende van het vliegveld. “Veel vluchten zullen voller zijn. We roepen reizigers op om eerder naar het vliegveld te komen”, aldus Sun.

Taxitijden
Doordat de landingsbaan dichtgaat, moeten passagiers ook rekening houden met langere taxitijden aan boord van vliegtuigen. De gemiddelde taxitijd op de luchthaven is nu 27 minuten, stelt een woordvoerster van de luchthaven. “De sluiting kan ervoor zorgen dat sommige vliegtuigen langer moeten taxiën. Reizigers moeten misschien tien minuten langer w achten.”

Veiligheid
De landingsbaan die in onderhoud gaat, wordt al sinds 1958 gebruikt. Inmiddels liggen er drie parallelle banen op het vliegveld. Het onderhoud gebeurt om de baan veilig te houden. “Sommige plaatsen op de baan hebben scheuren. Er kan gruis van de baan in de motoren komen. Dat is gevaarlijk”, zegt Chen Long, plaatsvervangend hoofd constructie op de luchthaven. Sinds 1958 is de baan twee keer onderhouden; in 1996 en 2015.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button