AirlinesFrequente reizigerIndustrieOnderwerpVliegvelden

Swiss stationeert alle CSeries in Genève

Alle toestellen uit de CSeries van Siwss komen in Geneve te staan. Daarmee wordt de luchthaven voor Swiss een volledige Bombardier-basis, meldt de maatschappij.

Swiss heeft bij Bombardier dertig toestellen uit de CSeries besteld. De eerste zes CS100’s vliegen inmiddels rond en worden ingezet vanuit Geneve. Daar worden ook de andere toestellen van de Canadese bouwer gestationeerd.

De basis in Geneve biedt op dit moment plaats aan zeven A320’s. Die toestellen worden verplaatst naar andere luchthavens. De CSeries vervangen de oudere Avro-RJ’s die aan vervanging toe zijn. Bij Bombardier zijn dertig toestellen besteld.

Inzet
De CS-100 wordt vanaf zondag ingezet op vluchten binnen Europa. De eerste bestemmingen zijn Londen Heathrow, Dublin en Athene. Bestemmingen voor de CS-300 zijn nog niet bekend.

CS-300
Swiss verwacht in mei de eerste CS-300 in dienst te nemen. Dat toestel biedt twintig zitplaatsen meer dan de CS-100. Volgens Air Transport World Online zet Swiss vijf opties voor de CS-100 om in firm orders voor de grotere CS-300. Hiermee komt de verdeling tussen beide types op 10-20 in het voordeel van de grotere -300.

2018
Hoewel de productie van de C Series niet vlekkeloos ging en veel vertraging opliep, houdt Swiss vast aan het eerdere doel om in 2018 alle dertig toestellen in dienst te hebben. De maatschappij verwacht iedere maand een nieuwe CS-100 toe te voegen aan de vloot. Na verloop van tijd moeten er maandelijks twee toestellen per maand bijkomen; wanneer dat is, maakte Swiss niet bekend. Ook de CS-300 moet aan het einde van 2018 in dienst zijn.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/