AirlinesFinancieelNieuwsOnderwerpProfessional

Air France piloten eisen meer salaris

Piloten van Air France willen meer salaris. Volgens de doorgaans goed ingevoerde krant La Tribune eist vakbond SNPL een loonsverhoging van dertien procent omdat de vliegers al vier jaar op een nullijn zitten.

De vakbond sloot vrijdag een akkoord met Air France over de salarissen van co-piloten bij Transavia. Dat lijkt nog niet genoeg; ook de piloten van Air France moeten er meer geld bij krijgen.
Volgens La Tribune kost het Air France 130 miljoen euro per jaar extra als de salarissen verhoogd worden.

Investeren
Volgens een woordvoerder van SNPL zijn de piloten de afgelopen jaren achteruit gegaan in salaris. “Er is geen salarisverhoging geweest. Op een gegeven moment is het genoeg. De piloten willen investeren, maar willen niet langer alleen maar geven. Als we investeren, moet er ook iets terugkomen”, stelt hij.

Verhoging
De vakbond motiveert het verzoek ook met het argument dat ander personeel wel een salarisverhoging kreeg. Zo ging het grondpersoneel erop vooruit, kregen de veertien leden van de executive committee er geld bij en krijgen de piloten van concurrent Lufthansa ook salarisverhoging.

Boost
De salarissen van de piloten zijn al langere tijd van discussie. Hoewel er een akkoord is met de piloten van Transavia, lijkt vakbond SNPL niet van plan om in te leveren op de vliegers voor Air France. Om Boost te kunnen lanceren, moeten de piloten echter aan boord zijn.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button