fbpx
Foto-artikelLiefhebberLongreadNaast het nieuwsNieuws

Appelvallei | USA Fotolongread

In het zuiden van Californië, op zo’n tweeënhalf uur rijden van Las Vegas, ligt een plaatsje met de mooie naam Apple Valley. Het stadje valt bestuurlijk gezien onder San Bernardino County en heeft zo’n 70.000 inwoners. Hoewel de naam Apple Valley misschien anders doet vermoeden, is de streek toeristisch weinig interessant. Ook het landschap is niet erg fraai, ondanks het aangename klimaat. Apple Valley beschikt over een klein lokaal vliegveld aan de noordkant van de plaats. Redacteur Remco de Wit van Up in the Sky doet kort verslag.

Terminal Apple Valley Copyright Remco de Wit

General aviation
Apple Valley Airport is een relatief jong vliegveld, de opening vond plaats in 1970. Het veld beschikt over twee verharde start/landingsbanen met een lengte van 2.000 en 1.250 meter. Het vliegveld wordt tegenwoordig uitsluitend gebruikt door general aviation, hoewel er in het verleden wel lijndiensten waren naar grote omliggende steden als Los Angeles, Las Vegas en Bullhead City. FBO Midfield Aviation biedt hangaars, onderhoud, vliegtuigverhuur en vlieglessen aan. Verder heeft de Aviation Unit van de San Bernardino County Sheriff’s Department er een hangaar met daarin een Eurocopter AS350B3 stand-by staan. Ook de California Highway Patrol heeft een vestiging op Apple Valley Airport.

Dit is het twaalfde artikel van een serie over luchtvaart in Las Vegas en wijde omgeving.

Gate guard F-86 Apple Valley Copyright Remco de Wit
Interieur terminal Apple Valley Copyright Remco de Wit
Platform Apple Valley Copyright Remco de Wit
Herdenkingsplaquette Apple Valley Copyright Remco de Wit
Politiehelikopter AS350 Apple Valley Copyright Remco de Wit
Bord ingang Apple Valley Copyright Remco de Wit
Cessna 414 Apple Valley Copyright Remco de Wit
Terminal Apple Valley Copyright Remco de Wit

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Remco de Wit

Redacteur / fotograaf. Remco is jurist, communicatie-adviseur en luchtvaartfotograaf. Hij volgt de ontwikkelingen in de luchtvaart op de voet en legt ze graag op foto vast. Bovendien levert Remco ook tekst-bijdragen voor Up in the Sky.

Gerelateerde artikelen

Back to top button