fbpx
AirlinesFlight ReportsNaast het nieuwsNieuwsReviewsTravelVideo

Flight Review: KLM A330 Economy Comfort | Video

KLM
Economy Comfort
Amsterdam (AMS) – St. Maarten (SXM)
Airbus A330-200
December 2016
Beoordeling*:
Pluspunten: de crew, de directe route van Amsterdam naar St. Maarten
Minpunten: het in-flight entertainment systeem

Deze vlucht in December 2016 was een verrassings-trip en is geboekt als Flying Blue Promo Award ticket, voor maar 30.000 Flying Blue miles retour, per persoon.

Pre-boarding
Inchecken gebeurde bij de KLM SkyPriority balies bij Vertrek 2 op Schiphol. De security-check ging snel en kort daarna was er tijd om even te relaxen in de KLM Crown Lounge. Het is gelukt om de verassing te bewaren; pas bij de gate werd de bestemming duidelijk en werd enthousiast de halve familie gebeld.

Stoel
Stoelen in Economy op de KLM A330-200 zijn opgesteld in een 2-4-2 configuratie. We zaten in een ‘tweetje’ aan de rechterkant, vooraan in Economy Comfort. Vanwege Flying Blue elite-status kostten deze stoelen niks extra’s. Het interieur van de A330’s is gedateerd, het is duidelijk dat deze al even mee gaat. Op de stoel lag een dekentje en een kussentje en kort na take-off werden oordopjes voor het in-flight entertainment systeem uitgedeeld.

Service
Ongeveer een uur na take-off werd er een lunch geserveerd, vooraf gegaan door een aperitief. Halverwege de vlucht werden er ijsjes uitgedeeld en ongeveer een uur voor landing was er nog een lichte maaltijd. De crew kwam tijdens de vlucht enkele keren pro-actief langs met drinken (water en sap). In de aft-galley zijn er nog wat kleine kleine snacks beschikbaar en serveert de crew op verzoek drankjes. Het was gezellig in die aft-galley, er was gelegenheid voor een praatje.

In-flight
Het in-flight entertainment systeem op de A330 is verouderd. Het scherm is klein en de beeldkwaliteit is laag. Het aanbod is gelijk aan dat van alle andere KLM vluchten, dus dat is prima. Gelukkig worden ook deze toestellen in de nabije toekomst voorzien van een nieuw intereur en IFE.

Video
In onderstaande video is de vlucht te zien:

Deze video is door YouTube-kanaal NeverNotFlying beschikbaar gesteld voor Up. NeverNotFlying heeft nog veel meer flight report video’s in Economy, Business en First!

*Sterren worden uitgedeeld door de maatschappijen te vergelijken binnen de eigen categorie. Een business class vlucht kan dus net zoveel sterren hebben als een LCC-vlucht.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Sieto van der Heide

Redacteur / YouTuber. Sieto maakt sinds 2015 video's voor zijn YouTube-kanaal NeverNotFlying en deelt die video's ook op Up. Vliegt graag in first class, maar businessclass of economy is ook prima, zolang het maar vaak en ver is.

Gerelateerde artikelen

Back to top button