Naast het nieuwsOverig nieuws

Herdenkingsmonument vlucht 4U9525 onthuld

Twee jaar na de crash van Germanwings vlucht 4U9525 is vrijdag een herdenkingsmonument onthuld in Le Vernet in de Franse alpen. De ceremonie werd bijgewoond door 500 familieleden van de slachtoffers.

Sonnenkugel
De ‘Sonnenkugel’ werd vrijdag tijdens de ceremonie officieel onthuld. Het herdenkingsmonument is gemaakt door de Duitse kunstenaar Jürgen Batscheider en werd gepresenteerd aan de nabestaanden door Carsten Spohr, CEO van Lufthansa Groep.

Persoonlijk
Het herdenkingsmonument heeft de vorm van een goudkleurige bol met een diameter van vijf meter, bestaande uit 149 verschillende elementen. Het interieur van de bol bevat een kristal-vormige cilinder bestaande uit houten ballen waar de familieleden hun eigen persoonlijke teksten op kunnen schrijven. Zodra de weersomstandigheden het toelaten zal het kunstwerk worden gebouwd op de plaats van het ongeval en het gebied zal dan permanent uitgesloten zijn van toegang van het publiek. Het monument zal wel zichtbaar vanaf het uitkijkplatform op Col de Mariaud.

Wedstrijd
Het werk van Batscheider werd vorig jaar gekozen uit inzendingen van 23 artiesten. Een jury maakte een selectie van drie ontwerpen, de nabestaanden mochten het winnende ontwerp uitkiezen.

Vlucht 4U9525
24 maart 2015 was een A320 van Germanwings onderweg van Barcelona El Prat naar Düsseldorf. Het toestel crashte in de zuidelijke Franse Alpen, circa 100 kilometer ten noorden van Nice. Uit onderzoek bleek dat de piloot het toestel opzettelijk crashte. Geen van de 150 inzittenden heeft het overleefd.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close