fbpx
Naast het nieuws

Belgische airlines moeten staatssteun terugbetalen

De Belgische overheid wil dat drie maatschappijen 19 miljoen aan staatssteun terugbetalen. Dat heeft de regering besloten en wordt gemeld door persbureau Belga.

Het gaat om de maatschappijen Brussels Airlines, TUI fly en Thomas Cook Airlines.

Ryanair
Met name Brussels Airlines had aangedrongen op de steun om de hogere loonkosten te compenseren die de maatschappij heeft ten opzichte van Ryanair. Het geld kwam via Brussels Airport bij de maatschappijen en is officieel een “toelage voor de ondersteuning van infrastructuur inzake beveiliging.”

Europa
Ryanair en Vueling dienden een klacht wegens oneerlijke concurrentie in bij de Europese Commissie. Om een veroordeling te ontlopen vordert België nu het geld terug. Het grootste deel van de 19 miljoen ging naar Brussels Airlines. De maatschappij ontving 16,8 miljoen euro. De maatschappij zegt te hopen dat de overheid aan een andere vorm van steun werkt. “Onze sociale lasten liggen immers veel hoger dan bij Ryanair, dat die in Ierland betaalt terwijl hun crew in België werkt. Dat levert oneerlijke concurrentie op.”

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button