AirlinesOnderwerpProfessional

Besluit easyJet over Europese AOC nadert

Het besluit van easyJet over de aanvraag van een nieuwe AOC (air operator’s certificate) op het Europese vasteland nadert. Dat bevestigt een woordvoerder van de maatschappij desgevraagd tegenover Up in the Sky.

Welk land het wordt, blijft nog onduidelijk. Het Britse Sky News meldt dat Oostenrijk, Malta en Portugal ‘in de race’ zouden zijn. De aanvraag van een nieuwe AOC heeft te maken met de Brexit.

Vliegen
EasyJet liet vrij snel na de stemming over de Brexit – waarbij de Britten in meerderheid stemde voor uittreding uit de Europese Unie- al weten uit te kijken naar een ander land om een stevige basis op te tuigen. Dit zodat de maatschappij zonder problemen op al haar bestemmingen kan blijven vliegen.

Wereldkundig
“We blijven in discussie met een aantal landen en boeken goede vooruitgang met het nemen van de uiteindelijke beslissing,” zegt de woordvoerder van easyJet erover. “Zodra er iets concreets bekend is, maken we dat wereldkundig.” Sky News stelt op basis van bronnen te weten dat dit in april zal zijn.

Schiphol
Voor het bemachtigen van een AOC moet een maatschappij personeel, toestellen en een kantoor in het beoogde land hebben. De Britse prijsvechter heeft bijna dertig bases, waaronder op Schiphol. EasyJet benadrukt dat het hoofdkantoor van de maatschappij op Londen Luton hoe dan ook behouden blijft. Dat was ook de eerste basis.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close