Naast het nieuwsOverig nieuwsProfessional

Japanners willen nieuwe 747 niet meer

De toch al slecht verkopende 747-8 krijgt een nieuwe klap. Het Japanse Nippon Cargo Airlines (NCA) annuleert een bestelling van twee B747-8F toestellen.

NCA ontving eerder acht stuks van het toestel, maar de laatste twee hoeven niet gebouwd te worden.

Fluctuatie
Vanwege de fluctuaties in de vrachtenmarkt heeft het bedrijf haar vloot herzien, zegt het in een verklaring. Boeing bevestigt de annulering, en voegt daar politiek correct aan toe dat NCA een belangrijke klant blijft. “We werken altijd samen met de klant om zo goed mogelijk in te spelen op een vlootbehoefte”, aldus een woordvoerder van Boeing. “We blijven ons inzetten in de voorschrijdende behoefte van de maatschappij te voorzien.

Belly
Het is geen verassing voor analisten dat de laatste twee toestellen niet afgenomen worden. Vrachtmaatschappij staan onder veel (prijs)druk van passagiersmaatschappijen die vracht meenemen in de ‘belly’ van hun toestellen. Wat Boeing terugkrijgt voor de annulering is niet bekend gemaakt.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen