fbpx
Frequente reizigersKLMNieuwsNL Nieuws

KLM verruilt Cali voor Cartagena

KLM vliegt vanaf vandaag naar de Colombiaanse stad Cartagena. Deze bestemming vervangt Cali, dat ook in Colombia ligt.

KLM vliegt Cartagena aan in combinatie met de hoofdstad Bogota. De vluchten vinden plaats op de dinsdag, donderdag en zaterdag.

Reistijd
Cali, dat sinds maart 2015 was opgenomen in de dienstregeling, bracht niet wat ervan verwacht werd. “Het aantal passagiers dat van en naar Cali reisde, nam af,” zei Pieter Groeneveld verantwoordelijk voor het netwerk bij KLM daarover. “Voornamelijk in het zakelijke segment.” Bogota doet het wel goed bij zakelijke reizigers. Door Cali te verruilen voor Cartagena wordt de reistijd van Bogota naar Amsterdam korter.

Versterken
Door een combinatie te maken van Bogota met Cartagena stelt KLM nu zowel de zakelijke reiziger als de toerist te bedienen. Groeneveld: “Cartagena is een prachtige historische stad aan de Caraïbische kust en trekt een groeiend aantal internationale toeristen. Door combinatie met zakenstad Bogota hebben we een mooie mogelijkheid om de aanwezigheid van KLM in Colombia te versterken.”

Teheran
De vluchten naar het Zuid-Amerikaanse land worden uitgevoerd met een Boeing 787-9 Dreamliner. Cartagena is een van de nieuwe intercontinentale routes van KLM deze zomer. Afgelopen zondag vond de eerste nieuwe vlucht plaats, naar Freetown in combinatie met Monrovia. Maandag was het de beurt aan Minneapolis. Teheran en Windhoek, nieuwe bestemming uit het winterseizoen, worden deze zomer voortgezet.

Schema
Ook op de middellange afstand komt er een hele rits bestemmingen bij. Milaan Malpensa beet zondag het spits af. Vanaf 1 april vliegt KLM naar Malaga, op 22 april worden Cagliari, Catania en Split aan het schema toegevoegd. Dan volgen op 15 mei Graz en Porto. Gdansk is dit seizoen de laatste nieuwe bestemming, dat vertrek staat gepland voor 21 mei. Dublin en Londen City, nieuw bijgekomen in de winter, blijven ook in deze zomer.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button