AirlinesFrequente reizigerOnderwerp

Lufthansa en Cathay gaan samenwerking aan

Cathay Pacific Airways en Lufthansa Group maken gezamenlijk bekend de samenwerking aan te gaan.

Passagiers kunnen nu van beide maatschappijen op één ticket gebruik maken. Ook worden de frequent flyer programma’s gekoppeld.

Codeshare
Passagiers van Lufthansa, SWISS en Austrian kunnen doorvliegen met Cathay via Hong Kong naar Sydney, Melbourne, Cairns en Auckland. Volgens de maatschappijen worden de verbindingen voor deze passagiers een stuk beter. De codeshare begin op 26 april.

Andersom
Klanten van Cathay kunnen gebruik maken van de Lufthansa maatschappijen om te vliegen via Frankfurt, Dusseldorf en Zurich naar Berlijn, Brussel, Boedapest, Dresden, Hannover, Hamburg, München, Nuremberg, Oslo, Stuttgart Florence, Venetië en Geneve. De CX code komt op al deze vluchten. Koffers worden automatisch naar de eindbestemming doorgestuurd.

Azië
Carsten Spohr, Chairman of the Executive Board en CEO of the Lufthansa Group, zegt: “De samenwerking met Cathay is een volgende bouwsteen in onze Azië strategie. Het complementeert de codeshares met ANA, Singapore Airlines en Air China. Tickets onder de codeshares zijn vanaf 5 april te koop.

Cargo
Vrachtafdelingen van beide maatschappijen werken sinds mei 2016 samen. Sinds vorige maand hebben ze capaciteit tussen Hong Kong en Europa gebundeld. Aan beide kanten van de wereld is er nog één afhandelaar in plaats van twee. Gezamenlijke verscheping op de routes staat gepland vanaf 2018.

Finnair
Cathay breidt de samenwerking met Finnair ook uit. Klanten kunnen via Helsinki naar de ‘Lufthansa’-steden Düsseldorf en Zürich. Ook Manchester wordt via Finnair aangevlogen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close