OnderwerpProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

CS100 non-stop naar New York

Bombardier heeft de eerste Trans-Atlantische vlucht uitgevoerd met de CS100. Het vliegtuig vloog non-stop tussen Londen City en New York JFK.

Aan boord nam het vliegtuig een ‘representatieve payload’ van 40 businessclass stoelen mee. Dit zijn acht stoelen meer dan op de bestaande vluchten van British Airways tussen beide steden, uitgevoerd met de Airbus A318. Bovendien maakt die vlucht een tussenstop te Shannon.

Toekomst
Bombardier ziet een rooskleurige toekomst voor de CS100 op de Trans-Atlantische routes. Het is volgens de vliegtuigbouwer het meest efficiënte en economisch voordelige toestel waardoor maatschappijen directe vluchten tussen Londen City en Noord-Amerika of het Midden-Oosten kunnen uitvoeren, die met oudere toestellen niet mogelijk zijn.

Londen City
Vorige week voerde de CS100 testvluchten uit op Londen City. Hier werd de kenmerkende steile approach uitgevoerd om aan te tonen dat het vliegtuig geschikt is voor de luchthaven en de certificering verdient.

Speciaal
Volgens Rob Dewar, vice-president van het C Series programma van Bombardier, is een belangrijke stap gezet met de tests op Londen City. “De C Series is het enige commerciële vliegtuigen dat speciaal is ontworpen voor operaties op LCY en we zijn erg trots op de prestaties.” In een periode van twee dagen zijn acht take-offs en landingen volgens planning en naar behoren uitgevoerd.

Geluid
Volgens Bombardier is de CS100 uitermate geschikt voor de Londense luchthaven. Vergeleken met andere toestellen produceert het vliegtuig een veel minder geluid. Londen City heeft een steile approach om de geluidsoverlast voor omwonenden te beperken. Door de steile nadering hoeven toestellen minder lang op lage hoogte boven de woongebieden te vliegen.

Certificering
In het tweede kwartaal verwacht Bombardier de certificering door Transport Canada en EASA. SWISS wordt naar verwachting de eerste vliegmaatschappij die met de C Series naar Londen City vliegt.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeerde Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in de luchtvaartoperatie. Henk heeft als doel om een waardevolle bijdrage te leveren aan de toekomst van deze branche.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/