fbpx
OnderwerpenRuimtevaart

Historisch moment in ruimtevaart

Morgen zal een historisch moment in de ruimtevaart plaatsvinden. SpaceX lanceert dan een raket, maar niet zomaar een raket.

Het is een Falcon 9, een tweedehands Falcon 9.

Tweede
De raket vloog ook al in april 2016. Het bracht toen de Dragon vrachtcapsule in een baan om de aarde. De capsule was voor het International Space Station bedoeld. De vlucht van donderdag brengt als alles goed gaat een communicatiesatelliet de ruimte in. Het zal de eerste missie zijn waarbij een raket voor de tweede keer gebruikt wordt.

Belangrijk
SpaceX wil de kosten van de ruimtevaart omlaag brengen door raketten meerdere keren te gebruiken. Deze eerste test is dan ook een belangrijke. “Dit is een Wright Brothers achtig moment voor de ruimtevaart”, zegt Phil Larson een prof aan de Universiteit van Colorado.

Eén dag
In totaal zijn er nu acht SpaceX-raketten teruggekomen van een ruimtereis. Vijf landden er op zee en drie op land. De raket weer gebruiksklaar maken kostte ongeveer vier maanden. Op termijn moet die worden teruggebracht naar één dag.

Dubbel
Donderdag is er nog een groot lucht-/ruimtevaart moment. Boeing stuurt de 787-10 voor het eerst de lucht in.

Bose Aviation - eindejaars aanbieding!

Ontvang een gratis Bose Frames Alto of Rondo audiozonnebril bij aankoop van een Bose Aviation Headset tussen 30 november 2020 en 9 januari 2021. Zowel de verbeterde ProFlight Series 2 als de A20 Aviation Headset zijn het resultaat van decennia aan onderzoek en ontwikkeling. Beide zijn EASA E/TSO gecertificeerd en beide zijn voorzien van geavanceerde noise cancelling-technologie. Ga naar de aanbieding [sponsored].

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button