fbpx
InnovatieOnderwerpenProfessional

‘Vanaf 2020: drones ter grootte van Boeing 777’s’

Drones ter grootte van Boeing 777’s zouden vanaf 2020 werkelijkheid kunnen zijn. Natilus, een start-up in California doet deze voorspelling, schrijft de Daily Mail.

Het bedrijf probeert om in 2020 een eerste model van de drone te presenteren. Hiervoor wordt komende zomer een eerste prototype getest.

Water
De drones worden onbemand en doen door de vorm denken aan een vliegtuig. In het ontwerp wordt er rekening mee gehouden dat de toestellen op het water kunnen landen en opstijgen. Hierdoor kunnen de drones bewoonde gebieden vermijden.

Vracht
Het hoofddoel van de drones is het transporteren van vracht. Doordat de drones op het water landen kan de lading op vrachtschepen worden overgezet, die vervolgens naar de bestemming varen.

Ontwerp
De drone moet een gewicht van 90 ton mee kunnen nemen, voor het prototype gaat men uit van 0,3 ton. De vlieghoogte bedraagt circa 20.000 voet, ongeveer 6 kilometer, en vliegt daarmee lager dan bestaande verkeersvliegtuigen. Vergeleken met een standaard vrachttoestel zoals de Boeing 777 vliegt de drone ook minder snel.

Prototype
Het prototype is inmiddels voor 70 procent gereed. De eerste test staat voor de komende zomer gepland in de San Pablo Bay, bij San Francisco. Uiteindelijk hoopt Natilus een testvlucht van 30 uur tussen Los Angeles en Hawaii uit te kunnen voeren.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button