fbpx
AirlinesFrequente reizigersOnderwerpen

België direct verbonden met India

België is vanaf vandaag weer direct verbonden met India. Brussels Airlines heeft vanochtend de eerste vlucht uitgevoerd tussen Brussel en Mumbai.

Door het verhuizen van Jet Airways naar Schiphol werd de directe verbinding een jaar geleden beëindigd. Vanaf nu gaat er vijf keer per week een vlucht tussen beide landen.

Behoefte
Volgens Brussels is er een sterke behoefte aan een directe verbinding. Jaarlijks vliegen tienduizenden mensen tussen India en Belgie. Ook is er vraag naar capaciteit voor luchtvracht. De vluchttijden zijn aangepast om snelle verbindingen mogelijk te maken vanuit en naar bestemmingen in Europa, Afrika en Noord-Amerika.

Air India
Door de samenwerking met Air India van Star Alliance kan er vanuit Mumbai doorgereisd worden naar verschillende andere bestemmingen in het land.

Cultuur
De maatschappij heeft haar personeel speciale workshops gegeven zodat zij de Indische cultuur leren kennen. Hierdoor kunnen ze de Indiase passagiers beter van dienst zijn. Ook zijn er 17 Indiase cabinemnedewerkers opgeleid, zodat zij in hun eigen taal passagiers te woord kunnen staan.

Met een watersaluut werd de Airbus A330-200 van Brussels Airlines verwelkomt in Mumbai.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button