AirlinesIncidentenOnderwerp

Botsing tussen Dreamliner en A380 in Singapore

Een Boeing 787 Dreamliner van prijsvechter Scoot en een Airbus A380 van Emirates zijn vannacht op de luchthaven van Singapore Changi met elkaar in botsing gekomen. Daarbij raakten vleugeldelen beschadigd.

Het voorval deed zich voor tijdens het taxiën van de B787-9 met registratie 9V-OJA, dat op weg was als vlucht TZ188 naar Tianjin in China. Daarbij raakte de linkervleugel het Emirates toestel (registratie A6-EUB).

Het vliegtuig van Emirates was net van de gate vertrokken als vlucht EK405 naar Dubai.

Passagiers van beide toestellen zijn veilig van boord gehaald en omgeboekt naar andere vluchten.

Er wordt onderzoek gedaan naar het incident.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close