LiefhebberNaast het nieuwsOverig nieuws

Delta opent ‘747 Experience’ – foto’s

Delta heeft dinsdag de “747 Experience” geopend in het Delta Flight Museum in Atlanta. De oudste Jumbojet van de maatschappij is tentoongesteld in het museum en geopend voor bezoekers.

De Delta Ship 6301, zoals de maatschappij de Boeing 747-400 noemt, is in 2015 met pensioen gegaan en in april 2016 naar het museum verplaatst. Het was in 1989 de eerste Jumbojet van het type die door Boeing werd geleverd.

Expositie
In de expositie krijgen bezoekers een beeld van de geschiedenis van het vliegtuig. Binnenin kan men een kijkje nemen in de cockpit en in de cabine. Er worden ook rondleidingen aangeboden.

Restauratie
Er is maanden gewerkt aan de restauratie en aanpassing van het vliegtuig. Een deel van de stoelen is verwijderd om plaats te maken voor een tentoonstelling. Verder is er ruimte beschikbaar voor evenementen zoals diners en vergaderingen.

Tijdperk
Het is volgens Delta President Glen Hauenstein belangrijk dat het toestel wordt tentoongesteld. Hiermee wordt volgens hem een tijdperk beëindigd, terwijl er een nieuwe begint.

“Terwijl het in bepaalde opzichten in ons hart pijn doet dat we zo’n mooi en belangrijk vliegtuig met pensioen doen, openen we ook een nieuw hoofdstuk met het ingebruiknemen van nieuwe state-of-the-art vliegtuigen met nog meer voorzieningen, services en comfort en een beter brandstofverbruik voor een groenere toekomst.”

Museum
Het Delta Flight Museum behandelt de geschiedenis van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij. Het is sinds 2014 geopend voor publiek.


(c)Delta


(c)Delta

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button