IndustrieOnderwerpProfessional

IATA-topman: laptopverbod onacceptabel

De internationale luchtvaartorganisatie IATA roept overheden op om met alternatieven te komen voor het laptopverbod door de VS en het VK. CEO Alexandre de Juniac noemt de huidige maatregelen “onacceptabel” voor de lange termijn.

Er gelden sinds kort beperkingen voor het vervoer van laptops en andere grote elektronica op bepaalde vluchten vanuit het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Effectiviteit
“De huidige maatregelen zijn niet een aanvaardbare oplossing voor de lange termijn voor de dreiging die ze proberen te beperken. Zelfs op de korte termijn is het moeilijk om de effectiviteit ervan te begrijpen. En de commerciële verstoringen die ze veroorzaken zijn omvangrijk. Wij roepen overheden op om met de industrie te werken aan een manier om veilig te blijven vliegen, zonder dat passagiers worden gescheiden van hun persoonlijke elektronica,” zei Juniac.

Juniac vindt dat er een betere manier gevonden moet worden en dat overheden snel in actie moeten komen.

Coördinatie
Naast oplossingen ziet IATA ook verbeterpunten voor toekomstige maatregelen. Bijvoorbeeld in de informatieverstrekking en coördinatie. Doordat de maatregel door de VS en het VK snel werd ingevoerd ontstond een uitdaging voor maatschappijen om zich op korte termijn aan te passen. “Er was geen voorafgaand overleg en weinig coördinatie door overheden”, aldus Juniac.

Samenwerking
Ook vindt Juniac het belangrijk dat er een betere samenwerking komt tussen de luchtvaartindustrie en overheden. “Luchtvaartmaatschappijen willen niet de toegang tot staatsgeheimen. Maar als de luchtvaartmaatschappijen begrijpen wat overheden willen, dan kunnen ze helpen met het leveren van de uitvoering, wat resulteert in effectiviteit en efficiëntie.”

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/