fbpx
FinancieelOnderwerpenProfessionalVliegtuigen

Airbus nog niet van EU-boete af

Airbus hangt nog steeds een boete boven het hoofd voor de problemen met de A400M. Een aantal Europese landen heeft de vliegtuigbouwer een boete opgelegd. Na overleg is de sanctie nog niet van tafel, meldt Reuters.

In februari riep Airbus de Europese kopers van de A400M nog op om te praten over de vertragingen in het ontwikkelprogramma van het vliegtuig. Duitsland, Frankrijk, België, Spanje, Luxemburg en Turkije zouden volgens Airbus boetes hebben ingesteld vanwege de vertragingen.

Overleg
De partijen gingen afgelopen week in Madrid in overleg. Het programma wordt gekenmerkt door vertragingen en hogere kosten. Airbus waarschuwde eerder al voor de eigen toekomst omdat het programma veel extra geld kost.

Begrip
Volgens Reuters heeft het overleg nog niet tot een akkoord geleid. “De landen zijn wel dicht bij een verklaring waarin ze begrip tonen voor de situatie van Airbus”, stelt een anonieme bron. De sancties blijven volgens de bron wel in stand, maar Airbus krijgt iets meer tijd om de boete te betalen.

Vertrouwen
Het Spaanse ministerie van defensie stelt dat alle partijen nog vertrouwen hebben in het programma. “We hebben overeenstemming bereikt over een gezamenlijke aanpak die in het belang van het programma is en in het belang van de belastingbetalers.”

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button