fbpx
OnderwerpenProfessionalVliegtuigen

Boeing 787-10 voor eerste keer de lucht in

De langste versie van de Boeing 787 maakt vrijdagmiddag de eerste vlucht. De 787-10 vertrok rond 15.40 uur Nederlandse tijd vanuit Charleston, South Carolina. Bij de eerste take-off werd het toestel uitgezwaaid door veel medewerkers van Boeing.

Het toestel maakt als BOE1 een testvlucht boven Charleston. De eerste vlucht betekent het begin van de testperiode. Boeing verwacht dit snel te kunnen doen, omdat 95 procent van de onderdelen uit de 787-9 komt. Volgend jaar moet het vliegtuig gereed zijn voor commercieel gebruik.
De Dreamliner werd in februari ceremonieel onthuld tijdens de ‘roll-out’, in het bijzijn van President Trump. Hij bracht een bezoek aan de Boeing fabriek in South Carolina waar de serie wordt gebouwd.

Lang
De productie van de 787-10 vindt alleen plaats in Charleston; de romp van het toestel is te lang om Dreamlifter naar Everett te kunnen vervoeren, zoals bij de Boeing 787-8 en 787-9.

Singapore Airlines wordt de launch customer en neemt het toestel vanaf 2018 in gebruik.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button