AirlinesIndustrieOnderwerpProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Boeing noteert tweede 747-order in 2017

Vliegtuigbouwer Boeing verkoopt twee 747’s aan leasemaatschappij BOC Aviation. De toestellen komen via de leasemaatschappij bij AirBridge Cargo terecht.

De order van BOC betekent de tweede order voor de 747-8 in 2017. Na een annulering van vier toestellen kon Boeing nog maar één toestel toevoegen aan de backlog. De order voor de 747’s is volgens de catalogusprijzen 758 miljoen dollar waard, maar kopers krijgen meestal korting op vliegtuigen.

AirBridge
De nieuwe toestellen worden door BOC voor langere tijd geleast aan Air Bridge Cargo. De Russische vrachtmaatschappij is één van de grotere gebruikers van het toestel en heeft nu zestien toestellen in gebruik.  De maatschappij is een nieuwe klant voor BOC. “We zijn blij dat we een sterke partner kunnen toevoegen aan ons klantenbestand”, stelt Steven Townend, chief commercial officer bij BOC. “De 747 is één van de meest capabele vrachtvliegtuigen voor de lange afstanden.”

Backlog
De verkoop van de toestellen betekent voor Boeing dat de backlog weer iets gevuld wordt. Eind februari stonden er nog 26 toestellen op de lijst om gebouwd te worden; zeven 747-8’s en 19 vrachtvarianten van de 747-8 De vliegtuigbouwer produceert één 747 per twee maanden en heeft meer orders nodig. De productielijn moet open blijven om de nieuwe Air Force One’s te produceren. Die worden niet voor 2024 op de lijn verwacht. Met de 26 orders kan Boeing het nog tot 2021 uitzingen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen