OnderwerpProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Embraer E195-E2 maakt eerste vlucht – video

Embraer heeft woensdag de eerste proefvlucht uitgevoerd met de E195-E2. Dit is een paar maanden eerder dan verwacht.

Pas drie weken geleden verliet het vliegtuig de fabriekshal. Oorspronkelijk stond de eerste vlucht gepland voor de tweede helft van 2017.

Zuiniger
De E2 generatie is de opvolger van de huidige E-Jet en moet vooral zuiniger zijn dan de voorgangers. De E195-E2 verbruikt 24 procent minder brandstof dan de huidige E195.

Certificering
Voor de benodigde certificering worden twee toestellen gebruikt. Met het eerste prototype test men vooral de aerodynamica en prestatie. Het tweede prototype dat eind dit jaar de eerste vlucht maakt, wordt gebruikt voor tests aan het intereur en het onderhoud.

Configuratie
Het vliegtuig kan worden geconfigureerd van 120 stoelen in twee klasses tot 146 stoelen in een klasse. Het vliegbereik is 450 mijl groter, waardoor het voor maatschappijen – naast de efficiëntie – interessant is om aan te schaffen. Azul Airlines neemt als eerste de E195-E2 in dienst.

Tien maanden geleden voerder de vliegtuigbouwer de eerste vlucht uit met de kleinere E190-E2.

Varianten
Embraer ontwikkelt naast de E195-E2 ook nieuwe varianten van de E190 en de E175. Die toestellen bieden plaats aan 144 en 114 passagiers. De E190-E2 wordt in 2018 als eerste geleverd aan het Noorse Wideroe. 

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close