fbpx
AirlinesFrequente reizigersOnderwerpenRuimtevaart

Problemen voor ESA en Air France in Frans Guyana

Ruimtevaartorganisatie ESA en Air France ondervinden hinder van een lange staking in Frans Guyana. Door de staking moet ESA een satelliet lancering mogelijk uitstellen. Air France heeft vluchten naar het land geannuleerd.

Het is al ongeveer een week onrustig in Frans Guyana. Scholen en winkels zijn gesloten omdat de inwoners kwaad zijn over de kosten van het levensonderhoud en over de hoge criminaliteit in het land. Ook de toegang naar vliegveld Felix Eboué werd tijdelijk geblokkeerd.

Geen vluchten
Doordat het vliegveld geblokkeerd is, vliegt Air France vandaag niet naar Frans Guyana. “De autoriteiten zijn niet in staat om de faciliteiten te bieden om een long-haul vliegtuig af te handelen”, stelt Air France in een verklaring. De maatschappij houdt de situatie in de gaten; passagiers die tot 7 april een vlucht geboekt hebben, kunnen hun vlucht omboeken. Via de luchthaven Fort de France op Martinique is Guyana wel bereikbaar; vluchten tussen die beide landen worden uitgevoerd met een A320. Air France vliegt vaker tussen Parijs en Martinique. Ook Air Caribes annuleerde eerder deze week een vlucht van Parijs Orly naar Guyana. Of een vlucht op vrijdag doorgaat, is nog onzeker.

Satelliet
Ook voor ruimtevaartorganisatie ESA heeft de staking gevolgen. De organisatie wil een satelliet lanceren die in-flight wifi moet verzorgen in zuidoost-Azië. Door de protesten kan de satelliet echter niet naar het Guiana Space Centre in Kourou waar de laatste werkzaamheden plaatsvinden. De satelliet zou op 25 april met een Ariane-raket gelanceerd moeten worden Volgens ch-aviation heeft de staking ook gevolgen voor komende lanceringen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button