Frequente reizigerOnderwerp

Kortste internationale route weer gestopt

De Oostenrijkse maatschappij People’s Viennaline zet een streep door de vluchten tussen Friedrichshafen en Altenrhein. Hiermee komt er een einde aan de kortste lijnvlucht ter wereld, meldt AeroTelegraph.

People’s Viennnaline begon de route in oktober 2016. Voor de vlucht wordt een vluchtduur van acht minuten gerekend, maar meestal staat het vliegtuig al na vijf minuten weer aan de grond.

Markt
De route wordt gestaakt omdat de vraag tegenvalt. “Met spijt moeten we constateren dat de markt zich niet zo ontwikkelt als verwacht was”, stelt de maatschappij op de eigen website. In maart werd een bezettingsgraad van slechts dertig procent gehaald.

Zakenreizigers
De maatschappij mikte voor de route naar Friedrichshafen op zakelijke reizigers. Die aanpak werkte niet, volgens ceo Daniël STeffen is de vraag weerbarstig en zijn de kosten van de vlucht relatief hoog.

Charters
De maatschappij heeft twee Embraers, waarvan er nu één vrijkomt voor chartervluchten. De andere vluchten die de carrier aanbiedt, blijven doorgaan.

Tags

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close