Naast het nieuwsNieuwsOpmerkelijkUpinthesky

Schiphol en Up: 1 april

Bij Up zijn we altijd wel in voor een geintje en zeker als Schiphol ons in hun ‘complot’ betrekt. Schiphol denk groter en hoger: ruimtevaart. Dat was de kop van het bericht, de dag voorafgaand aan 1 april.

“Omdat ruimtevluchten niet gekwalificeerd worden als vliegbewegingen, zien wij volop mogelijkheden om binnen de huidige afspraken over slots en vliegbewegingen nader te onderzoeken hoe wij de ruimtevaart voor Nederland dichterbij kunnen brengen,” liet Schiphol-ceo Jos Nijhuis optekenen.

Adviseur
Wij hebben er smakelijk om gelachen. Ook astronaut André Kuipers zag de humor van het hele ‘Schiphol Spaceport project’ wel in en liet zich voor de gelegenheid ‘inhuren’ als speciaal adviseur. Zowel Nijhuis als Kuipers lieten zich breed lachend fotograferen. Hierbij nog een selectie van de foto’s en het kiekje waarop alles verklapt wordt.

Nijhuis en Kuipers proosten, zogenaamd op Spaceport 2030, maar in werkelijkheid op de geslaagde grap. ©Schiphol

1 april
Over de oorsprong van ‘1 april’ en de bijbehorende grappen zijn de historici het niet eens. Zeker is wel dat de 1 april-grappen steeds vroeger gelanceerd worden, om de kans op succes -lees dat mensen erin trappen- te vergroten. Media laten zich vaker strikken om mee te doen, of trappen er gewoon in.

Serieus
Dat is ook Schiphol en Up hier en daar gelukt, alhoewel er ook sceptici waren die het bericht direct terzijde schoven. Anderen pleegden een belletje naar de bron, om het even te checken. En die zijn uiteraard serieus te woord gestaan.

Op naar volgend jaar, Schiphol!

©Schiphol
Kuipers en Nijhuis ©Schiphol

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/