fbpx
Frequente reizigersNaast het nieuwsNieuws

Laptopverbod: de oplossingen

Laptops aan boord van negen maatschappijen zijn verboden op directe vluchten naar de VS. Zakenreizigers en hun laptop zijn bijna onafscheidelijk. Een aantal maatschappijen hebben daarom oplossingen verzonnen. Een overzicht.

Bij Emirates hebben passagiers de mogelijkheid de laptop pas in te checken op het moment dat ze aan boord gaan van de vlucht die ze naar de VS brengt. Bij het boarden kan de laptop worden afgegeven aan de crew. Die stopt ze in speciale dozen die het ruim in gaan. Het systeem werkt goed volgens de ceo tegenover business traveller.

Gratis wifi
Bij Turkish Airlines werkt het grofweg hetzelfde. Om zeker te zijn dat de laptop in goede conditie aankomt bij de passagier zorgen medewerkers van Turkish ervoor dat de laptops na de vlucht persoonlijk worden overgedragen. De maatschappij biedt passagiers die hun laptop hebben ingeleverd gratis wifi aan boord. Telefoons mogen wel in de cabine worden meegenomen. Saudia werkt vergelijkbaar en biedt 20 mb gratis wifi aan.

Lenen
Etihad leent aan business en first passagiers gratis wifi en een leen-iPad. Ook Qatar leent apparaten aan passagiers. Passagiers in businessclass kunnen een laptop lenen van de maatschappij. Ze mogen een uur gratis gebruik maken van de wifi aan boord. Etihad en Qatar hebben geen regeling voor economyclass, de Emirates regeling is voor alle passagiers.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button