fbpx
Frequente reizigersNaast het nieuwsNieuws

Laptopverbod: de oplossingen

Laptops aan boord van negen maatschappijen zijn verboden op directe vluchten naar de VS. Zakenreizigers en hun laptop zijn bijna onafscheidelijk. Een aantal maatschappijen hebben daarom oplossingen verzonnen. Een overzicht.

Bij Emirates hebben passagiers de mogelijkheid de laptop pas in te checken op het moment dat ze aan boord gaan van de vlucht die ze naar de VS brengt. Bij het boarden kan de laptop worden afgegeven aan de crew. Die stopt ze in speciale dozen die het ruim in gaan. Het systeem werkt goed volgens de ceo tegenover business traveller.

Gratis wifi
Bij Turkish Airlines werkt het grofweg hetzelfde. Om zeker te zijn dat de laptop in goede conditie aankomt bij de passagier zorgen medewerkers van Turkish ervoor dat de laptops na de vlucht persoonlijk worden overgedragen. De maatschappij biedt passagiers die hun laptop hebben ingeleverd gratis wifi aan boord. Telefoons mogen wel in de cabine worden meegenomen. Saudia werkt vergelijkbaar en biedt 20 mb gratis wifi aan.

Lenen
Etihad leent aan business en first passagiers gratis wifi en een leen-iPad. Ook Qatar leent apparaten aan passagiers. Passagiers in businessclass kunnen een laptop lenen van de maatschappij. Ze mogen een uur gratis gebruik maken van de wifi aan boord. Etihad en Qatar hebben geen regeling voor economyclass, de Emirates regeling is voor alle passagiers.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button