fbpx
AirlinesBestellingenOnderwerpenProfessional

Boeing verkoopt nog 30 toestellen aan Iran

Boeing verkoopt dertig 737 MAX’ aan het Iraanse Aseman Airlines, zo maakte de fabrikant vanochtend bekend. De overeenkomst is maximaal drie miljard dollar waard.

Aseman is een relatief kleine maatschappij, met veel Fokker 100’s in de verouderde vloot. Door internationale sancties kon het bedrijf jarenlang geen nieuwe vliegtuigen kopen.

De Iraanse maatschappij heeft opties gekregen op nog eens 30 737 MAX, waardoor de bestelling kan uitgroeien tot een omvang van zestig toestellen.

Boeing en Aseman hebben een intentieverklaring getekend. De deal kan pas afgerond worden na toestemming van de Amerikaanse autoriteiten.

Iran Air
Voor Boeing is het de tweede grote verkoop aan Iran in korte tijd. In december werden tachtig toestellen aan Iran Air verkocht, waaronder vijftig 737 MAX.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button