AirlinesOnderwerpProfessional

‘Extra widebody’s voor Eurowings om te concurreren’

Prijsvechter Eurowings overweegt extra widebody toestellen in haar vloot op te nemen. De maatschappij wil met meer Airbus A330’s de concurrentie versterken op long-haul routes, vertelt Carsten Spohr, ceo van Lufthansa Group aan Bloomberg.Spohr legt uit dat de extra capaciteit het voor Eurowings mogelijk maakt om de strijd beter aan te gaan met maatschappijen als Norwegian en IAG. De Spaans-Britse luchtvaartgroep komt met haar lagekostendochter LEVEL.

Langeafstandsroutes
Momenteel vliegt Eurowings met zes A330’s en een Boeing 767-300ER op langeafstandsroutes naar onder andere Noord-Amerika, het Carribisch gebied, het Midden-Oosten en Azië. Op korte afstanden vliegt de maatschappij met A319’s en A320’s.

Hubs
Spohr voegde toe dat de luchthavens Berlin Tegel, Hamburg Helmut Schmidt en Dusseldorf voor de maatschappij interessant zijn als toekomstige hubs.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.