fbpx
Frequente reizigersKLMNL NieuwsOnderwerpenSchiphol AirportVliegvelden

Schiphol: duizenden extra slots in de zomer

Schiphol hevelt ruim 9.400 ongebruikte slots uit het winterseizoen over naar de drukke zomerperiode. Dat bevestigt Schiphol-ceo Jos Nijhuis desgevraagd tegenover Up in the Sky.

Volgens Nijhuis worden de slots gebruikt in de maanden april, mei en oktober en niet in de overvolle piekmaanden juli en augustus. In dit geval komt het neer op zo’n honderd extra vluchten per dag. “De piek wordt niet drukker. Die slots kan je niet vliegen in de piek, daar is geen ruimte voor.”

Keuze
Nijhuis stelt dat hij geen keuze heeft in het al dan niet gebruiken van de overgebleven slots uit het winterseizoen. “Wij moeten alle beschikbare capaciteit inzetten.” Bovendien stelt hij dat niet alle slots gebruikt zullen worden. Dit lijkt in tegenspraak met zijn eerdere statement dat het zo onverwacht druk is op Schiphol, omdat de airlines juist wel de aangevraagde slots daadwerkelijk vliegen.

Gebruiksjaar
“Het klopt dat er tegenwoordig minder slots worden teruggegeven dan voorheen, maar ze worden niet allemaal gevlogen,” zegt Nijhuis daar nu over. De slots die eventueel over zijn van het zogenoemde gebruiksjaar – van november tot en met oktober- kunnen niet meegenomen worden naar een volgend gebruiksjaar.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button