fbpx
Naast het nieuws

Twee vrouwen gestraft om drugssmokkel Eindhoven

De rechtbank van Den Bosch heeft een moeder van 55 en haar dochter van 27 uit Schiedam schuldig bevonden aan cocainesmokkel, zo meldt het Eindhovens Dagblad. De twee probeerden een pond cocaine van Eindhoven Airport naar Denemarken te smokkelen.

Beiden hadden cocaine in hun lichaam verstopt. De moeder droeg twee ons met zich mee, haar dochter 3 ons.

Straf
De rechtbank legt de twee een straf op. De moeder krijgt een half jaar gevangenisstraf. Haar dochter een werkstraf van 180 uur en drie maanden voorwaardelijk. Ze had nog geen strafblad.

Derde
Ook een derde vrouw werd betrapt met drugs. Zij droeg 40 gram cocaïne, maar haar zaak loopt nog.

Brein
Een man uit Sittard is volgens het Openbaar Ministerie het brein achter de daad. Hij zou de tickets voor de vrouwen hebben gekocht en hen naar het vliegveld hebben gebracht. Echter is het bewijs onvoldoende voor een veroordeling.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button