Flight ReportNaast het nieuwsNieuwsReviewTravel

Flight review: Iberia Express A320

Iberia Express A320, Amsterdam-Madrid
Categorie: economy, budgetmaatschappij, shorthaul
Beoordeling*:

Up in the Sky vloog op 27 februari met Iberia Express van Amsterdam naar Madrid. Een kort fotoverslag:

Het vliegtuig voor vertrek in Amsterdam. De vlucht naar Madrid zou zo’n 2,5 uur duren.
De cabine van de Airbus A320. Deze was schoon en netjes, al zagen de stoel er wel uit alsof ze hun beste tijd gehad hebben.

De beenruimte was ronduit rampzalig. Iberia Express heeft een stoelpitch van 28 inch, wat het minste in heel Europa is. Ter vergelijking: Ryanair heeft gemiddeld 30 inch (zo’n 5 centimeter meer).
Gelukkig zat het vliegtuig niet helemaal vol.

Al het eten en drinken dient aangeschaft te worden. De drankprijzen zijn redelijk, maar de maaltijden zijn erg duur.
Het routenetwerk van Iberia Express. Alle vluchten beginnen of eindigen in Madrid, waar passagiers kunnen overstappen op een longhaul-vlucht van moederbedrijf Iberia.
Aankomst op de luchthaven van de Spaanse hoofdstad.

Conclusie: De crew was vriendelijk en het vliegtuig netjes, maar verder valt er weinig positiefs over Iberia Express te zeggen. Dat komt met name door de beenruimte, die voor iedereen van bovengemiddelde lengte veel te beperkt is. Als de stoel naast je niet leeg blijft, dan moet je heel de vlucht met je knieën tegen de stoel voor je geklemd zitten. Daarom 1,5 ster.

*Sterren worden uitgedeeld door de maatschappijen te vergelijken binnen de eigen categorie. Een business class vlucht kan dus net zoveel sterren hebben als een LCC-vlucht.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer
Back to top button