fbpx
Frequente reizigersLayoutNieuwsOnderwerpen

KLM huurt Avro RJ85’s van CityJet

KLM en CityJet hebben vandaag een nieuwe samenwerking aangekondigd, waaronder de huur van twee Avro RJ85-toestellen valt. Ook wordt het aantal codeshares uitgebreid.

Vanaf 15 mei leaset KLM Cityhopper de Avro RJ85’s om iedere dag vier extra vluchten van Amsterdam naar London City uit te kunnen voeren. Het gaat om een zogeheten wetlease, waarbij het personeel afkomstig is van CityJet.

Door de overeenkomst stijgt het totale aantal KLM-vluchten naar Londen City naar acht per dag, een verdubbeling. De andere vier vluchten worden uitgevoerd door Embraer 190-toestellen die in bezit zijn van KLM Cityhopper.

KLM vluchten door CityJet
“Dankzij de nieuwe wetleaseovereenkomst met CityJet kunnen we meer vluchten naar London City aanbieden en zo het aanbod voor onze klanten uitbreiden”, aldus Boet Kreiken, de directeur van KLM Cityhopper. CityJet gaat daarnaast een beperkt aantal bestaande vluchten naar Birmingham, Hamburg, Bordeaux en Belfast uitvoeren onder een KL-vluchtnummer.

Codeshare

KLM was al een codesharingspartner op CityJet-vluchten van Nederland naar London City Airport. Vanaf nu wordt de code van CityJet ook gebruikt op aansluitende vluchten die door KLM worden uitgevoerd tussen Amsterdam en London City, Manchester en Newcastle.

Kwaliteit
Tijdens de inaugurele vlucht van KLM naar Londen City vroeg Up in the Sky aan Kreiken waarom KLM het niet bij de codeshare met CityJet hield. Kreiken toen: “Doordat wij nu zelf vliegen naar City neemt de capaciteit op de route toe. Het is vooral de kwaliteit van die capaciteit […] die we zo belangrijk vinden.” De oudere RJ85’s staan niet bekend om de kwaliteit aan boord. CityJet vervangt ze op termijn door Sukhoi Superjets.

Een woordvoerder van KLM zegt daar nu over: “Cityjet is 8 jaar lang onze codesharepartij geweest. Cityjet heeft de slots en ervaring op deze route en op Londen City Airport.”

Directeur Boet Kreiken van KLM Cityhopper en Cathal O’Connell, CCO van Cityjet, bij de ondertekening van de overeenkomst.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button