NL nieuwsOnderwerpSchiphol Airport

Vrouw aangehouden op Schiphol met kilo’s goud

Op Schiphol is maandag een 40-jarige vrouw uit Estland aangehouden op verdenking van witwassen, zo meldt de marechaussee. Ze had cashgeld en drie goudstaven van elk 1 kilo in haar handbagage, met een waarde van rond de 127.000 euro.

De vrouw wilde van Schiphol naar Estland vliegen toen de ontdekking bij de veiligheidscontrole werd gedaan. Hierop is de douane ingeschakeld. De verdachte vertelde dat ze het goud had gekregen als cadeau van een vriend. Over de waarde kon ze niets vertellen.

Gezien de wijze van vervoer en de discutabele verklaring is de dame overgedragen aan de marechaussee op verdenking van witwassen. Inmiddels is zij weer vrijgelaten. Het goud en de cash blijven nog wel onder beslag, waarbij de marechaussee onderzoek doet naar de herkomst.

Het in beslag genomen goud. Foto: marechaussee.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close