Frequente reizigerOnderwerpVliegtuigtype & -bouwer

Airbus vergroot range A350; non-stop Sydney-Londen

Airbus heeft het vliegbereik van de A350-900ULR (Ultra Long Range) vergroot, zo meldt een woordvoerder van de fabrikant tegen persbureau Reuters. Het toestel kan daardoor in één keer van Oost-Australië naar West-Europa vliegen.

De A350-900ULR had eerst een vliegbereik van 8700 nautische mijlen (nm), maar daar heeft Airbus recent 9700nm van gemaakt. De route Sydney-Londen is non-stop ‘slechts’ het equivalent van 9600nm, waardoor die route tot de mogelijkheden behoort.

Om die reden overweegt Qantas nu serieus de aanschaf van de A350-900ULR, zo zei CEO Alan Joyce tegen Reuters. De Boeing 777-8 is een andere kanshebber. Joyce wil de vliegtuigen uitvoerig met elkaar vergelijken voordat hij een keuze maakt.

De CEO denkt dat de non-stop vluchten van Sydney naar Londen in 2022 mogelijk zijn. Zo’n lange vlucht is erg duur omdat het vliegtuig veel kerosine moet vervoeren, maar Joyce denkt dat passagiers graag extra willen betalen om een tussenstop te vermijden.

Vorig jaar kondigde Qantas al non-stop vluchten aan tussen Londen en het West-Australische Perth. Deze worden vanaf 2018 uitgevoerd met een Boeing 787-9 Dreamliner. Dat toestel heeft echter niet voldoende bereik om vanaf Europa naar het veel oostelijker dan Perth gelegen Sydney te vliegen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button