OnderwerpProfessional

Norwegian stuurt 10 Boeing 737’s naar Argentinië

Norwegian stuurt aan het eind van dit jaar tien Boeing 737’s naar Argentinië. Dat zei CEO Bjorn Kjos deze week tijdens een interview op het Skift Forum in Londen, zo meldt Bloomberg.De toestellen worden gebruikt voor de start van een Argentijnse dochtermaatschappij. Norwegian wil daarmee goedkope binnenlandse vluchten aanbieden in het Zuid-Amerikaanse land.

De Boeing 737’s moeten ook helpen bij het feederen van Norwegian’s langeafstandsvluchten. De maatschappij wil met Dreamliners vanuit diverse Europese steden naar Buenos Aires vliegen.

Hoe de Argentijnse uitbreiding van Norwegian er precies uit gaat zien, is nog niet duidelijk. “Het hangt af van waarvoor we toestemming krijgen”, aldus Kjos.

Markt
Een woordvoerder van Norwegian zei eerder over de plannen: “De Zuid-Amerikaanse markt is erg interessant, omdat de concurrentie er niet hoog is, maar de prijzen wel.”

De Argentijnse markt wordt nu gedomineerd door het staatsbedrijf Aerolineas Argentinas en het Chileense LATAM. Veel reizen tussen de grote steden worden met bussen gedaan.

De Argentijnse regering wil meer internationale investeringen aantrekken om het reizen in het land naar een hoger niveau te brengen. Om dat te bewerkstelligen is ruim één miljard euro uitgetrokken voor de modernisering van vliegvelden.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.