fbpx
AirlinesBestellingenOnderwerpenProfessional

Boeing neemt grote voorsprong op Airbus

Boeing heeft in het eerste kwartaal van 2017 meer vliegtuigen afgeleverd dan grote concurrent Airbus. In totaal rolden bij Boeing 169 nieuwe vliegtuigen de fabriek uit. Bij Airbus waren dit er 136. Ook qua aantal bestellingen loopt Boeing voor. Dit blijkt uit cijfers van beide vliegtuigbouwers.

De bedrijven hebben voor 2017 hoog ingezet en willen ongeveer 700 toestellen afleveren in dit jaar. Daar moeten met name de narrowbodies voor gaan zorgen. Boeing leverde in het eerste kwartaal al 113 737’s af. Airbus stelde daar 26 A320neo’s tegenover.

Orders
Airbus verliest niet alleen het aantal afgeleverde toestellen, ook gemeten naar het aantal bestellingen heeft Boeing een voorsprong. De Amerikaanse bouwer schreef 198 nieuwe vliegtuigen in in het orderboek, bij Airbus waren dat er beduidend minder. De Europese vliegtuigbouwer hield na annuleringen slechts zes nieuwe toestellen over.

A320neo
Bij Airbus steken de laatste weken problemen met de motoren van de A320neo weer de kop op. Een aantal Indiase maatschappijen ondervindt problemen met de krachtbronnen van Pratt&Whitney. Airbus levert daarom minder toestellen af. Volgens Reuters werden acht toestellen geannuleerd.

200 Afleveringen
Op de backlog staan nog steeds meer dan 3500 A320neo’s. Airbus wil dit jaar ruim 200 van de nieuwe toestellen afleveren. Dat lijkt met de 26 die tot nu toe geleverd zijn, een flinke uitdaging te gaan worden.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button