AirlinesFrequente reizigerOnderwerpVliegtuigtype & -bouwer

United verplaatst alle 787’s naar Washington

United Airlines stationeert in het winterseizoen alle Boeing 787’s op de luchthaven van Washington. Nu staat de vloot nog deels in Houston. Dit meldt FlightGlobal.

United traint op de luchthaven van Houston de piloten die op de 787 moeten vliegen. De Dreamliners worden vanaf het komende winterseizoen ingezet op vluchten van Washington naar Peking, Londen Heathrow, Parijs en Sao Paulo.

Vervangende toestellen
Op dit moment vliegen de 787’s vanaf Houston naar Buenos Aires en naar Frankfurt. United zet op beide routes vervangende toestellen in. Naar Frankfurt vliegt vanaf eind oktober een 777-200 en naar Argentinië een 767-300.

Capaciteit
Door de switch gaat de capaciteit op beide routes wel omhoog. In de 787 passen bij United 217 passagiers, in de 777 gaan er maximaal 366. Richting Buenos Aires komen er maximaal 25 stoelen bij; in de 767-300 passen 242 reizigers.

Extra 787
De verschuiving van de 787’s naar Washington levert een forse besparing op. “Door de veranderingen krijgen we effectief gezien een extra 787 voor niets”, stelt Howard Attarian, senior vice president flight operations bij United.

Harmonisatie
De maatschappij harmoniseert de vloot op meer punten. Zo worden drie 737’s van het eiland Guam gehaald en gestationeerd op het Amerikaanse vasteland. Hierdoor kunnen de toestellen effectiever worden ingezet. “Het verbeteren van onze vlootinzet is een belangrijk initiatief”, aldus Attarian.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close