fbpx
Naast het nieuwsProfessional

“Vrouwen, je kan meer dan stewardess zijn”

Malawi Airlines roept vrouwen en meisjes op een baan in de luchtvaart te zoeken. “Denk niet alleen aan een cabin crew baan”, zegt Joseph Josiah van de maatschappij.

De maatschappij maakt zich al langer hard voor meer vrouwen in dienst bij Malawi en vloog onlangs met een all-female-crew naar Tanzania.

Probleem
“Het grootste probleem is dat meisjes alleen kijken naar een carrière als stewardess. Maar vrouwen kunnen zoveel meer”, aldus Josiah. “Banen zoals piloot, technicus of luchtverkeersleider worden doorgaans gezien als banen voor mannen. Dat is jammer.”

Diversiteit
Josiah legt uit aan Nyasa TV dat de maatschappij probeert een gelijke verhouding mannen en vrouwen in alle lagen en functies van de maatschappij te krijgen. Diversiteit is de troef van de airline. Josiah hoopt dat er in 2030 een gelijke verhouding in de cockpit is. Momenteel zijn er twee vrouwelijke piloten in dienst bij Malawi Air, een captain en een co.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button