Airport ReviewFrequente reizigerNieuwsReviewTravel

Airport review: Newark Liberty International

Newark Liberty International, Terminal C
Bezoek: oktober 2016
Waardering: Waardering_Recensie_Sterren_3
Up in the Sky bezocht op 8 oktober 2016 luchthaven Newark Liberty International, Terminal C. Een kort fotoverslag:

Het terminalgebouw voelt bij binnenkomst ietwat donker aan. Na de securitychecks loop je naar een van de drie pieren die met de aankomsthal verbonden zijn. In tegenstelling tot wat je gewend bent op Schiphol kun je weinig naar buiten kijken. Hier en daar een ramenpartij bij de gate, maar over het algemeen toch een wat benauwde omgeving.

De terminal biedt een redelijk aanbod aan eet en drinkegelegenheden. Opvallend is de grootschalige uitrol van tablets. Vrijwel ieder restaurant werkt met een systeem waarmee klanten hun keuze kunnen invoeren op het scherm, voordat ze worden bediend. Daarnaast zijn er locaties waar tegen betaling internet wordt aangeboden op tablets.

Eten en drinken op de luchthaven is relatief duur. Een sandwich met eiersalade (twee bruine boterhammen op elkaar, met beleg ertussen) kostte omgerekend ongeveer 10 euro. Gelukkig is de wachttijd voor binnenlandse vluchten beperkt, want er is niet veel vermaak, naast de dure horeca.

Het uiteinde van de meest noordelijke pier van Terminal C, ademt een lichtere modernere uitstraling. Vanaf hier is het een behoorlijk stuk lopen naar de toiletten, die overigens zeer beperkt aanwezig zijn op het vliegveld, met als gevolg lange wachtrijen.

Conclusie
Newark staat niet bekend als beste luchthaven van de Verenigde Staten, en dat is te merken. De faciliteiten zijn kwalitatief in orde, maar de horeca is behoorlijk duur en er is weinig variatie in het aanbod. Voor een korte overstap of binnenlandse vlucht is het overigens prima.

Tags

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeert Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in airport operations. Henk hoopt in de toekomst mee te kunnen werken aan het ontwerp van luchthavens over de hele wereld.
Back to top button