fbpx
AirlinesIncidentenKLMNieuwsNL NieuwsOnderwerpen

KLM 787 week gestrand in Rio

Een KLM 787-9 Dreamliner heeft een week in Rio de Janeiro gestaan. Dat bevestigt een KLM woordvoerder op vragen van Up in the Sky.

De 787 met registratie PH-BHA staat in Rio sinds 4 april.

Technisch
Volgens de woordvoerder van KLM is het een technisch mankement. Het toestel was vertrokken voor vlucht KL706 terug naar Amsterdam toen de 787 na twee uur vliegen boven Fortaleza omkeerde. Ruim vier uur na vertrek landde de Dreamliner weer op de plek van vertrek.

Terug
Dinsdag vliegt het toestel terug naar Nederland. “Het zal een vlucht zonder passagiers zijn”, zegt de woordvoerder. Daarna wordt het toestel weer volop ingezet.

Vervanging
De tijd dat het vliegtuig in Rio stond zijn de vluchten uitgevoerd met een 777. “In het begin leverde dat wat vertraging op, daarna kon er flexibel gepland worden”, aldus de KLM zegsman.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button