fbpx
Naast het nieuws

Londen Gatwick vestigt wereldrecord

De Londense luchthaven Gatwick heeft een wereldrecord gevestigd. Nog nooit eerder reisden 44 miljoen passagiers in een jaar tijd via een vliegveld met maar één landingsbaan.

Al 49 maanden aaneen groeit Gatwick volgens de laatste statistieken. De meeste vluchten gaan naar onder meer New York en Orlando op long-haul en naar Amsterdam en Barcelona op de korte afstand.

Booming
Gatwick ceo Stewart Wingate zei: “Gatwick is booming. We verwerkten het aantal passagiers dat volgens sommigen pas in 2035 bereikt zou worden.”

Vliegbewegingen
Na Heathrow is Gatwick de drukste luchthaven van Groot-Brittannië. Wereldwijd gezien staat het vliegveld op plaats 35 qua jaarlijkse passagiersaantallen en in Europa op plaats 8. De luchthaven noteerde 283.094 vliegbewegingen in een jaar tijd (tot en met maart 2017), ter vergelijking: Schiphol verwerkte in 2016 over zes landingsbanen 479.000 vliegbewegingen.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button