AirlinesIncidentenKLMNieuwsNL nieuwsOnderwerp

Vertraging na opschudding aan boord van KLM-vlucht

Een passagier uit Nigeria zorgde woensdag voor onrust aan boord van een KLM toestel dat in Amsterdam op het punt stond te vertrekken naar Lagos. Dit bevestigt een woordvoerder van KLM aan Up in the Sky.

Kort voor vertrek werd een Nigeriaanse man door de marechaussee geboeid aan boord van het toestel gebracht. Andere passagiers die al in het vliegtuig zaten eisten dat de man verwijderd zou worden.

Documenten
De man beschikte niet over de juiste documenten om in Nederland te kunnen blijven en werd teruggestuurd naar Nigeria. Toen meer reizigers zich bemoeiden met de Nigeriaan en de marechaussee is hij alsnog van boord gezet.

Vervoersplicht
KLM benadrukt dat de overheid de uitzettingen doet en niet KLM. “Wij hebben een vervoersplicht ten aanzien van deze uitzettingen en in veel gevallen wordt de passagier in kwestie begeleid door de Koninklijke Marechaussee.”

Tags

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeert Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in airport operations. Henk hoopt in de toekomst mee te kunnen werken aan het ontwerp van luchthavens over de hele wereld.

Gerelateerde artikelen