Naast het nieuwsOpmerkelijkVideo opmerkelijk

Chinezen woedend op United na gewelddadig incident

Veel Chinezen zijn woedend op United en zeggen de maatschappij voortaan te boycotten, zo meldt Newsweek. Dit is het gevolg van een incident op een United-vlucht zondag, waarbij een – vermoedelijk – Chinese passagier hardhandig uit het vliegtuig werd gezet.Het vliegtuig, dat van Chicago naar Louisville zou vertrekken, bleek overboekt te zijn. Om plaats te maken voor vier United-medewerkers, moesten enkele passagiers uit het vliegtuig stappen. Er bleken niet voldoende vrijwilligers te zijn, waarna de Chinese man door een computer werd geselecteerd.

De man weigerde echter op te stappen, omdat hij naar eigen zeggen een dokter is die de volgende dag zijn patiënten moest zien. Op verzoek van United werd hij vervolgens zeer hardhandig door veiligheidspersoneel uit het vliegtuig gehaald, waarbij hij gewond raakte.

Een video van het incident veroorzaakte grote ophef. Niet alleen in de Verenigde Staten, maar ook in China. Op het Chinese sociale netwerk Weibu zijn de beelden al meer dan 110 miljoen keer bekeken en zijn de 65.000 reacties vrijwel uitsluitend negatief. Sommige Chinezen zeggen United voortaan te boycotten. Ook de media in het Aziatische land zijn woedend en spreken over racisme tegen Chinezen.

De negatieve reactie is slecht nieuws voor United. De maatschappij vliegt vanuit Amerika op diverse bestemmingen in China, waaronder Beijing en Sjanghai, en loopt dus het risico veel (Chinese) klanten te verliezen.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.